Ngjarje të rëndësishme të datës 2 nëntor

Ngjarjet e datës 2 nëntor 676- Donus u bë Papë1909- Lambda Chi Alpha  u themelua në Universitetin Bostonit.1930- Haile...

Horoskopi për muajin nëntor 2020

Dashi 21 Mars-19 Prill Nëntori do të jetë një muaj i ndryshimeve në shtëpinë tuaj, i cili do të...

Regjimi ushqimor që duhet të ndiqni patjetër në dimër

Në stinën e dimrit, predispozita për të shtuar disa kilogramë rritet. Kjo ndodh kryesisht për arsye se dita...

Për ata që ndjekin modën/ Koleksioni vjeshtë-dimër 2021

Që je në një hap me kohën pikësëpari duket tek paraqitja. Mënyra se si visheni ndikon shumë në...

Një shtet që dhunon simbolin e artit, që të drejtën e artistëve dhe punës së tyre e dënon me pranga, nuk është shtet, është...

E shembën! E dini si ishte ndjesia?! Sikur i hoqën nënës evlatin nga gjiri! Në fakt ja hoqën!

Ngjarje të rëndësishme të datës 2 nëntor

Ngjarjet e datës 2 nëntor

 • 676- Donus u bë Papë
 • 1909- Lambda Chi Alpha  u themelua në Universitetin Bostonit.
 • 1930- Haile Selassie u kurorëzua Perandorë i Etiopisë.
 • 1936- U themelua CBS.
 • 1952- Krijohet qyteti i Memaliaj.
 • 1959- Hokej ne akull: Portieri Jasques Plante pasi u qëllua me take në fytyrë u kthye në lojë të luaj me maskë për të mbrojtur fytyrën, për herë të parë u përdor maska në hokein profesional.
 • 1965- Norman Morrson i vuri vetes zjarrin në shenjë proteste kundër përdorimit të lëngjeve djegëse në luftën në vietnam.
 • 1982- Filloi transmetimi i Channel 4 në Mbretërinë e Bashkuar.
 • 1984- Velma Barfield është gruaja e parë e dënuar me vdekje në Shtetet e Bashkuara që nga viti 1962.
 • 1988- Krimbi i Morrisit është krimbi i parë kompjuterik i shpërndarë në internet.

Lindje

 • 1795- James K. Polk, presidenti i 11 i Shteteve të Bashkuara të Amerikës
 • 1865- Warren G. Harding, presidenti i 29 i Shteteve të Bashkuara të Amerikës
 • 1910- Tefta Tashko Koco këngëtare lirike dhe e muzikës qytetare shqipatare, Artiste e Popullit
 • 1935- Bilal Xhaferri, shkrimtar shqiptar
 • 1965- Shah Rukh Khan, aktor indian
 • 1965- Lynn Nottage, shkrimtare amerikane

Vdekje

 • 1989- Afrim Zhita- Dëshmor
 • 1950- George Bernard Shaw, shkrimtar irlandezo-anglez(* 1856.)
 • 1975- Pier Paolo Pasolini, aktor filimi italian (* 1922.)
 • 1975- Besim Korkut, letrar boshnjak;

Sugjerime

Ngjarje të rëndësishme të datës 2 nëntor

Ngjarjet e datës 2 nëntor 676- Donus u bë Papë1909- Lambda Chi Alpha  u themelua në Universitetin Bostonit.1930- Haile...

Horoskopi për muajin nëntor 2020

Dashi 21 Mars-19 Prill Nëntori do të jetë një muaj i ndryshimeve në shtëpinë tuaj, i cili do të...

Regjimi ushqimor që duhet të ndiqni patjetër në dimër

Në stinën e dimrit, predispozita për të shtuar disa kilogramë rritet. Kjo ndodh kryesisht për arsye se dita...

Për ata që ndjekin modën/ Koleksioni vjeshtë-dimër 2021

Që je në një hap me kohën pikësëpari duket tek paraqitja. Mënyra se si visheni ndikon shumë në...

Një shtet që dhunon simbolin e artit, që të drejtën e artistëve dhe punës së tyre e dënon me pranga, nuk është shtet, është...

E shembën! E dini si ishte ndjesia?! Sikur i hoqën nënës evlatin nga gjiri! Në fakt ja hoqën!

Të ndryshme

Ngjarje të rëndësishme të datës 2 nëntor

Ngjarjet e datës 2 nëntor 676- Donus u bë Papë1909- Lambda Chi Alpha  u themelua në Universitetin Bostonit.1930- Haile...

Horoskopi për muajin nëntor 2020

Dashi 21 Mars-19 Prill Nëntori do të jetë një muaj i ndryshimeve në shtëpinë tuaj, i cili do të...

Regjimi ushqimor që duhet të ndiqni patjetër në dimër

Në stinën e dimrit, predispozita për të shtuar disa kilogramë rritet. Kjo ndodh kryesisht për arsye se dita...

Për ata që ndjekin modën/ Koleksioni vjeshtë-dimër 2021

Që je në një hap me kohën pikësëpari duket tek paraqitja. Mënyra se si visheni ndikon shumë në...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here