Çfarë përfitojmë gjatë stinës së vjeshtës?!

Vjeshta veçse cilësohet si pranvera e dimrit, ka edhe benefite të tjera sidomos nga ana shëndetësore. Ushqimet sezonale

Rrethuar nga hipokrizia….!

Rrethuar nga Hipokrizia....! Me njerëz plot rreth meje, fytyra të qeshura, të zymta, të trishtuara, kureshtare...por jo të vërteta. Hipokrizi e gjallë!Kaq...

Kur do të bëhemi realistë dhe ti trajtojmë shqiptarët për atë që janë?!

Të mbyllim universitetet dhe të lëmë hapur shkollat fillore?! Me sa mend???? Një 18-vjeçar është më i ndërgjegjshëm për veten, higjenën, rrezikun...

Pse vjeshta është kaq e mrekullueshme?!

Vjeshta është njëra nga 4 stinët e vitit. Në hemisferën veriore ekuinoksi i vjeshtes fillon më 23 shtator dhe mbaron më 21 dhjetor. Në...

Ja kush është “Meteori” i “Fest 59” që mund të na përfaqësojë në Eurovizion 2021

Stefan Marena është pa dyshim këngëtari më me stil i showbizz-it shqiptar. Këngëtar?! Është pak ti thuash kaq....

Rrethuar nga hipokrizia….!

Rrethuar nga Hipokrizia….! Me njerëz plot rreth meje, fytyra të qeshura, të zymta, të trishtuara, kureshtare…por jo të vërteta. Hipokrizi e gjallë!Kaq e rëndë është e vërteta lakuriq?!Duhet me doemos ta shtrembërojmë, ta keqpërdorim, ta keqinterpretojmë, e një mori me thelbin “keq”! Pse nuk mund të jemi vetja, ashtu të shkujdesur, impulsivë, se fundja nuk jemi makineri që të themi atë që duhet në momentin e duhur. Gabojmë, është njerëzore të gabojmë! …dhe nuk qenka hipokrizi të jetojmë “me frikë”?! Një hipokrizi e madhe. S’po jetojmë për veten, po jetojmë për të tjerët!…por është jeta jonë. Duhen lënë anash opinioni, bota, mentaliteti, shembujt…. Ne nuk jemi si askush! Ne as vetë se dimë kush dhe çfarë jemi! Fytyra të qeshura, por jo të vërteta. Nuk mund të qeshësh 24 orë. Është e pa mundur. Edhe do mërzitesh, edhe do qash se nuk je prej guri dreqi e mori. Edhe s’do të pëlqejë një fustan, një krehje flokësh, një mendim, një njeri. Nuk do të t’pëlqejë as vetja ndonjëherë. Mjaft me fasada dhe imazhe që nuk ekzistojnë, mjaft me hipokrizi. Mjaft me buzëqeshje në fytyrë dhe thika pas shpine. Nëse nuk të pëlqen diçka, dikush shprehja, jepja arsyet e tua pa kaluar në luftëra intrigash, dedikimesh, paçavuresh dhe pa nxjerrë asgjë në dritë. Hipokrizia është laku më i ngushtë i njerëzimit sot, një lak që duhet liruar. Të lirohemi nga prangat e të pa vërtetës, për veten, për ndërgjegjen, për jetën. Unë kjo jam, nëse të pëlqej faleminderit, nëse jo dakort, por mos gjyko, mos shpif, mos urre pa më njohur!

Nga Era Dushi/ Daring.al

Sugjerime

Çfarë përfitojmë gjatë stinës së vjeshtës?!

Vjeshta veçse cilësohet si pranvera e dimrit, ka edhe benefite të tjera sidomos nga ana shëndetësore. Ushqimet sezonale

Rrethuar nga hipokrizia….!

Rrethuar nga Hipokrizia....! Me njerëz plot rreth meje, fytyra të qeshura, të zymta, të trishtuara, kureshtare...por jo të vërteta. Hipokrizi e gjallë!Kaq...

Kur do të bëhemi realistë dhe ti trajtojmë shqiptarët për atë që janë?!

Të mbyllim universitetet dhe të lëmë hapur shkollat fillore?! Me sa mend???? Një 18-vjeçar është më i ndërgjegjshëm për veten, higjenën, rrezikun...

Pse vjeshta është kaq e mrekullueshme?!

Vjeshta është njëra nga 4 stinët e vitit. Në hemisferën veriore ekuinoksi i vjeshtes fillon më 23 shtator dhe mbaron më 21 dhjetor. Në...

Ja kush është “Meteori” i “Fest 59” që mund të na përfaqësojë në Eurovizion 2021

Stefan Marena është pa dyshim këngëtari më me stil i showbizz-it shqiptar. Këngëtar?! Është pak ti thuash kaq....

Të ndryshme

Çfarë përfitojmë gjatë stinës së vjeshtës?!

Vjeshta veçse cilësohet si pranvera e dimrit, ka edhe benefite të tjera sidomos nga ana shëndetësore. Ushqimet sezonale

Rrethuar nga hipokrizia….!

Rrethuar nga Hipokrizia....! Me njerëz plot rreth meje, fytyra të qeshura, të zymta, të trishtuara, kureshtare...por jo të vërteta. Hipokrizi e gjallë!Kaq...

Kur do të bëhemi realistë dhe ti trajtojmë shqiptarët për atë që janë?!

Të mbyllim universitetet dhe të lëmë hapur shkollat fillore?! Me sa mend???? Një 18-vjeçar është më i ndërgjegjshëm për veten, higjenën, rrezikun...

Pse vjeshta është kaq e mrekullueshme?!

Vjeshta është njëra nga 4 stinët e vitit. Në hemisferën veriore ekuinoksi i vjeshtes fillon më 23 shtator dhe mbaron më 21 dhjetor. Në...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here