Greqia ka ndaluar turistët e shwendoshe te hipin mbi gomarë pasi aktivistët e të drejtave të kafshëve thanë se krijesat ishin duke u lënë me lëndime kurrizore dhe plagë të hapura.

Pasi imazhet e gomarëve që ngjiten në hapat e ngushtë të ishullit grek të Santorinit të ngarkuar nga pushuesit e shendoshe ,goditën titujt në mbarë botën, ligjvënësit në vend tani kanë premtuar të bëjnë më shumë për të ndihmuar kafshët.

Ministria greke e Ushqimit dhe Zhvillimit Rural ka publikuar një grup rregullash të reja në lidhje me mirëqenien e gomarëve pasi ka marrë ankesat e shumta pas mbulimit mediatik në korrik.

Masa erdhi pasi aktivistët e kafshëve në ishull pretenduan se me e obeitetit, gomarët po detyroheshin të mbanin ngarkesa gjithnjë e më të rënda gjatë orarit të punës, shtatë ditë në javë, pa strehim, pushim dhe ujë – duke i lënë ata me lëndime kurrizore dhe plagë të hapura.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here