Perbindëshi i Loknesit  është mbreti i  kriptideve (janë kafshët që jan zhdukur ose mbijetesa e tyre është vënë në dyshim ose është e pa qartë) dhe legjandat që qarkullojnë mbi të  terheqin mijra turist në Skoci.Zërat mbi ekzistencën e këtij përbindëshi u shtuan shumë gjatë shekullit të 20 kur nisen te dilnin dhe fotografitë e para.

Kjo fotografi u shkrep me 1934 nga Dr. Robert K. Wilson.Nesi sic njihet ne dialektin Skocez është përmendur dhe më heret ne biografin e Shen ADOMANIT TE IONES(SHEN KOLOMBA) ku shkruhen keto fjalë :

“BISHE NGA THËLLËSIT E UJRAVE…PAPRITUR DOLI SIPER….ME ULERIMË TE FORTË E GOJË TË MADHE….SHEN KOLOMBA NGRITI DORËN DHE THIRRI : NDAL ATY….SHKO NGA ERDHE..”

Shumë studius analizuan fotografinë e bërë në 1934,skeptiket deklaruan se fotografia është modifikuar dhe për trupin e Loknesit është përdorur një nëndetse e vogël.Por ka dicka qe nuk shkon ne keto deklarata,sepse foto esht shkrepur me aparatet e vjetër dhe të gjithë e dime që foto mund të modifikohet por jo filmi,dhe gjithë ky mundim për të sjellë nendetsen ne një liqen?!Me evolimin e teknologjise vazhduan perpjekjet per kapjen e ktij perbindeshi.

Ne 1967 një ekspedite me sonar arriti te identifikonte një objekt levizes rreth 7.86 metra qe levizte me shpejtësine e rreth 20 kmh.Një tjeter studim i 1969 me mikrofona ujore regjistoj disa tinguj te cuditshem qe vinin nga thëllësia e liqenit.Me pas befas,asnje ekspedite nuk arriti te gjente gjurme te tjera rreth Loknesit.

Një legjëndë e ngjashme qarkullon dhe ne Turqi,ne liqenin Van banorët mendojn se gjëndet një perbindesh që nga kohet e antikitetit, i njohur ne gjuhen vendase si “Van Gölü Canavarı”. Këte lajm e perforcon më shumë zhdukja e dy peshkatarëve turk ne 2016.Ata u zhduken pa lënë asnjë gjurmë u gjet vetem varka e peshkimit

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here