Kjo është shfaqja më e madhe e kafshëve të egra në Tokë: një milion kafshë të egra që migrojnë midis Serengetit në Tanzani dhe Masai Mara në Kenia, ndërsa kërkojnë kullota të gjelbërta për të mbijetuar. Është gjëmuese, e fuqishme dhe shurdhuese.

The Mail on Sunday’s, George Davies arriti te shikonte një pjesë të vogël por shume gjalleruese të ketij migrimi, ndërkohe qe ishte në safari kohët e fundit.

Ai tha se udhëtimi i tij në Tanzani ishte plot me surpriza – nga një leopard pertac tek babuinet qe çiftëzoheshin.

George tha se pa “krijesa më shumë sec mund të llogariste Noa” – zogjtë e zinj, ‘love birds’, dhe kudo antilopa të vogla. Ishte nje eksperience qe te ndryshonte jeten.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here