Projektuesi francez i modës Hubert de Givenchy, i cili mbizotëroi industrinë për më shumë se tre dekada dhe rrobat e të cilit ishin veshur nga yjet e filmave Audrey Hepburn dhe Grace Kelly, ka vdekur në moshën 91 vjeçare.

Njoftimi i vdekjes së tij erdhi nga shtëpia e modës Givenchy, e cila tani është në pronësi të grupit francez të mallrave luksoze LVMH.

De Givenchy themeloi një nga shtëpitë më të mira të botës në Paris në vitet 1950 dhe më pas në Nju Jork, duke ndërtuar një perandori biznesi që u bë pjesë e perandorisë së LVMH kur u shit në fund të viteve 1980.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here