Është quajtur Virgin Hyperloop One dhe është prototipi i parë trenit më të shpejtë në botë.

U prezantua në Dubai, në Emiratet e Bashkuara Arabe, më 28 shkurt: vizitorët, munden të hyjnë,te ulen dhe te provonin argëtimet me të cilat Hyperloop është e pajisur.

Karakteristikat kryesore

1. Është një tub i madh në të cilin oksigjeni është injektuar nga ajri i forcuar.
2. Brenda ka një fushë elektromagnetike, e cila do të lejojë “tubin” të udhëtojë me një shpejtësi prej 1200 km në orë.
3. Hyperloop është ende në studim dhe testim, por do të jetë gati brenda 5 viteve të ardhshme.
4. Në vend të klasit të Parë dhe të Dytë të trenave normal, Hyperloop do të ndahet në klasin Gold dhe Silver. Maksimumi 5 persona mund të ulen në Gold dhe në Silver 14.
5. Mund të bëje 5000 rrugë në orë
6. Sedilet jane projektuar nga prodhuesi i makinave BMW.
7. Udhëtarët do duhet të mbajnë rripin e sigurimit të lidhur gjatë gjithë udhëtimit.
8. Hyperloop nuk ka dritare por ekranet dixhitale që transmetojnë peizazhin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here