Kushtet e veçanta të motit të këtyre ditëve kanë sjellë dëborë në shkretëtirën e Afrikës së Veriut dhe rërën në Mesdhe. Dëbora ka zbritur në Sahara për të dytin dimër të njëpasnjëshëm për 40 vjet. Midis fundit të vitit 2016 dhe fillimit të vitit 2017, në disa zona të Saharasë ka rënë rreth 80 cm dëborë. Ngjarja u konsiderua e jashtëzakonshme, por tani ajo ka ndodhur përsëri.

Dunat e rërës të transformuar në dunat e dëborës.
Edhe nga satelitët është e mundur të shikoni borën në Sahara së bashku me retë që e prodhuan atë.

Rere ne Evrope.Kushtet e motit të këtyre ditëve janë në origjinën e erërave të forta që vijnë nga veriu i Afrikës.Për shkak të intensitetit të erërave pritet që në ditët e ardhshme sasi të mëdha rëre do të bien në Mesdhe dhe në Evropë: së pari në Ishujt Balearikë, Korsikë, Sardenja dhe Francë pranë Gjirit të Biskajës. Pastaj ata do të ndikojnë në të gjithë gadishullin italian për të lëvizur drejt veriut për të arritur zonat skandinave.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here