Dy studentë te nje kolegji në Florida duke kontrolluar në një dyqan të rrobave të dorës së dytë, kanë paguar $1,20 për nje qese me rroba që ekspertët e NASA-s e kane perdorur si kostum per fluturimet hapesinore, i cili mund të arrije vlerën në më shumë se 5.000 dollarë.

Talia Rappa dhe Skyer Ashworth thane se gjeten kostumin te paketuar ne nje kontenitor plastik

Muzeu amerikan Space tha se emrat dhe datat në etiketat e fluturimit te kostumi, korrespondojnë me misionet e periudhës nga 1983 në 1985, të komanduara nga astronauti George “Pinky” Nelson, Robert A. Parker dhe Charles D. Walker .

Studentët thanë se planifikojnë të shesin rrobat e tyre në një ankand të veçantë të organizuar nga Muzeu Hapësinor Amerikan më 4 nëntor. Një pjesë e fondeve të ngritura nga ankandi do të ndahen në gradën universitare të studentëve dhe pjesa tjetër do t’i dhurohet muzeut. Ekspertët thanë se rrobat mund të kushtoni nga 5.000 dollarë e lart.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here