Në Sintra , Portugali, ka një pallat të pabesueshëm të rrethuar nga mistere të dendura. Sipas disave , simbolet e pakuptueshëm që dekoron pallatin dhe kopshtin Quinta da Regaleira do të lidhej me Masonerine, Kaloresit Templare dhe Alkiminë. Ajo që është e sigurt është se Quinta ka një stil ekscentrik dhe surreal.


Kopshtet janë zbukuruar në çdo kënd me statuja, shpella, burime, labirintë dhe pellgje. Një sërë tunelesh nëntokësore lidhin elementët e ndryshëm. Ekziston edhe një akuarium i ndërtuar si të ishte natyral.

Quinta da Regaleira u ndërtua në dekadën e parë të shekullit XIX me ndikimet e stilit gotik-manuelin, rilindjes dhe stilit roman.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here