Do të ju pelqente një shkollë pa canta dhe detyra? Në të cilën ju nuk keni pse te rrini ulur në banke dhe ku shumica e mësimeve mbahen jashtë, tek pylli afer klases? 😮 Jo, nuk është një ëndërr !

Ajo është eksperimentuar dhe projektuar nga një mesues i Piemontes, Itali,10 vjet me pare. Giampiero Monaca. Risi e këtij viti është se është miratuar edhe nga Ministri i Arsimit.

Prej këtij viti shkollor, një shkollë fillore në Serravalle d’Asti, Piemonte, ka miratuar për herë të parë në Itali metodën e mësimdhënies të quajtur “Bimbisvegli”. Shumica e mësimeve mbahet jashtë në pyll afër shkollës. shikojne natyrën dhe … mësojne nga ajo!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here