Së shpejti në Arabinë Saudite, do të ndalohet festa e ditëlindjes. 😑
Në vend tashmë është nisur një fatwa, e cila ka për qëllim parandalimin e çdo ditëlindje.

Kjo është një përgjigje e veçantë ligjore ndaj çështjeve që lidhen me ligjin islam ose praktikat e adhurimit. Në thelb, është një gjykim i lëshuar nga një ekspert i ligjit koranian dhe që duhet të respektohet nga të gjithë besimtarët.

Abdullah al-Mutlaq

Disa dite me pare , Abdullah al-Mutlaq, këshilltar i shtëpisë mbretërore saudite, tha ne nje deklarate: “Njerëzit nuk kanë para për të shpenzuar për këto gjëra, këto nuk sjellin ndonjë përfitim, Islami nuk i promovon ato dhe mund t’i çojë familjet në varfëri.” Argumenti ka ngritur polemika të reja mbi pasurinë e monarkisë saudite.

Mbreti i Arabise Saudite

Vendi është i pasur me naftë dhe burimet në shtet duhet të jenë në gjendje të garantojnë një standard të lartë jetese për të gjithë qytetarët. Në fakt, kjo nuk është kështu dhepasuria i takon vetëm disa të zgjedhurve.
Pra, pyetja është shumë e thjeshtë: a janë festat e ditëlindjes që sjellin varfëri në familje apo e vërteta është nje tjetër? Besoj se përgjigjia është shumë e thjeshtë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here